SELL veilt Pieternel-schilderijen voor Parapaard

Een van de twee schilderen van Pieternel Elsen.

Traditioneel wordt SELL Veulenveiling Brabant morgenavond om 17.30 uur geopend met het veilen van een openingstuk waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. Dit jaar zijn het twee prachtige schilderijen van Pieternel. Het bedrag wordt na afloop gedoneerd aan Sportfonds ParaPaard, dat steun biedt aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Pieternel Elsen is jong begonnen met tekenen en schilderen en het dierenrijk vormt voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. De schoonheid en beweging van dieren worden telkens in een andere emotie verwerkt en dat uit zich in haar schilderijen die een expressionistisch realistische stijl hebben. Pieternel werkt met de spatel en de verf wordt laag over laag aangebracht net zo lang totdat het tafereel zichtbaar wordt. 

SELL Veulenveiling Brabant begint morgen om 14.00 uur met de presentatie van de veulens en drie springgericht gefokte fokmerries. De presentatie en de veiling zullen online te bekijken zijn via www.clipmyhorse.tv. Locatie is Manege Heijligers in Asten.