SELL foto- en videodagen in ochtend en avond

SELL Veulenveiling Brabant heeft haar eigen hitteplan opgesteld voor komend weekend. Op vrijdag en zaterdag vinden de foto- en videodagen plaats, maar gezien de hoge temperaturen is het tijdschema aangepast. De veulens worden nu in de ochtend- en avonduren verwacht.

“We hebben geprobeerd om het warmste deel van de dag te omzeilen, al zal het nog erg warm zijn voor de veulens, merries en natuurlijk de voorbrengers. Als eventuele back-up kunnen we nog naar binnen in de geïsoleerde binnenhal van Manege Heijligers, maar ik denk niet dat dat nodig is”, vertelt voorzitter Anton van Limpt.

Op vrijdag 27 juli beginnen de foto- en videodagen op Stal Wezenberg in IJsselmuiden om 6.30 uur voor een tiental veulens uit het midden en noorden van het land. Op zaterdag gaat het verder op Manege Heijligers in Asten vanaf 7.30 uur. Volgens de laatste weersvoorspellingen (woensdagavond 25 juli) zakt de temperatuur enigszins op zaterdag.

In totaal worden zo’n zeventig spring- en dressuurveulens verwacht. “De springveulens zijn dit jaar wel in de meerderheid. Bij de dressuurveulens was er wat minder aanbod. We merken dat kopers van afgelopen jaren de fokkers rechtstreeks bezoeken en de beste veulens opkopen. Voor de fokkers is dit natuurlijk een goede ontwikkeling, want je organiseert een veiling met als doelstelling om kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen en de afzet van veulens te bevorderen”, vertelt Anton van Limpt.

SELL Veulenveiling Brabant houdt haar veiling op zaterdag 22 september. “Niet meer over twee dagen zoals we eerst van plan waren. We gaan liever voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. We hebben nu zo’n zeventig veulens, een paar zeer interessante springgericht gefokte embryo’s en een paar drachtige fokmerries uit goede springlijnen.”

Zo worden de moederlijnen vertegenwoordigd van Nabab de Reve, Kannan, Jus de Pomme, Unaniem, Brainpower en Zinius, maar ook van de hengsten Hennesy, Olivi, Don Juan de Hus, Special D en Briar Junior en Pavo Cup topper EOS-Utopia. De veulencollectie zal volgende week verschijnen op deze website.