Ex-veilingveulen Don Juan de Hus overleden

De Franse belofte is niet meer: amper een dag nadat Don Martillo het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden won, is vader Don Juan de Hus op negenjarige leeftijd geheel onverwacht overleden.

De doodsoorzaak van de imponerende hengst is nog onduidelijk. Eigenaar Xavier Marie heeft laten weten sectie te laten uitvoeren. De Jazz-zoon werd in Nederland gefokt door J.M. Koopmans en via SELL Veulenveiling Brabant naar het buitenland verkocht.

Onder amazone Jessica Michel gooide Don Juan de Hus als jong paard al hoge ogen en ontwikkelde hij zich tot een ‘high potential’ voor de komende Olympische Spelen. De combinatie zou in 2018 in de Grand Prix debuteren. Michel is compleet verslagen: ‘Ik ben nog nooit zo verdrietig geweest’, schrijft ze op Facebook. ‘Don Juan was zo speciaal. Vanwege zijn uitzonderlijke bewegingen, zijn charisma, vriendelijkheid maar bovenal omdat hij altijd alles voor me gegeven heeft.’

Don Juan de Hus maakte de afgelopen jaren ook in de fokkerij furore. De vos bracht in zijn korte bestaan maar liefst veertien goedgekeurde zonen, daarvan verschenen Don Martillo (mv. Benetton Dream) en D’Avie (mv. Londonderry) afgelopen weekend in de finale van het wereldkampioenschap voor vijfjarigen.

Bron: De Hoefslag