Avanti MDH N.O.P. nu Grand Prix-dressuur

Meulendijks en Avanti MDH N.O.P. (v. United), geveild op SELL Veulenveiling Brabant, hebben zaterdag de gecombineerde Intermédiaire II/Grand Prix in Hulten gewonnen. In hun Grand Prix-debuut noteerde de succesvolle U25-combinatie maar liefst  71,20%. Daarmee maakten ze hun, in oktober verkregen, NOP-status meer dan waar.

“Ik was best gespannen. Het is altijd mijn droom geweest om Grand Prix te rijden en als je dan ook nog een NOP-status hebt wil je alles extra goed doen en een perfecte proef rijden. Perfect rijden voor de eerste keer gaat natuurlijk niet, maar de proef was foutloos en Avanti deed gewoon weer zijn ding”, reageert Meulendijks uitgelaten.

WEG
In de U25 was de combinatie zeer succesvol en wonnen ze vele proeven. Zo ook de proeven van de internationale wedstrijd in Aken deze zomer. Begin oktober kreeg de combinatie te horen dat ze de NOP-status kregen met oog op de WEG in Tyron volgend jaar, maar dan in de Grand Prix. Op dat moment waren ze nog niet Grand Prix gestart, nu dus wel.


“Ik had mezelf als doel gesteld om boven de 70% te rijden in ons debuut. Dat is een scherp doel, maar het is gelukt. Ik weet dat er nog veel meer rek in zit, want ik was vandaag vooral bezig met het niet verkeerd rijden en om geen onderdelen te vergeten. Dit is voor mij een heel mooi begin bij de senioren en het bewijst ook dat we er klaar voor waren om de overstap te maken”, vertelt ze.

Lees verder op Horses.nl