Merrie Hans Koopman nu met eigen veulen op veiling

Hans Koopman was vorige week nog aanwezig op de Veulenveiling Borculo. Bijna een week later is de fokker opnieuw op een veiling van de partij. Dit keer op SELL Veulenveiling Brabant. Op zich niet bijzonder zou je denken, maar we treffen hem aan met dezelfde merrie, alleen nu met een ander veulen; Mambo Dorette (Franklin x Farrington). Hoe zit dat?

“Klopt, ik heb inderdaad dezelfde merrie bij me, nu wel met haar eigen veulen”, lacht Koopman. “De moeder van het veulen dat vorige week is geveild is een al wat oudere merrie en erg mager. De dierenarts adviseerde ons daarom niet met de merrie naar een veiling te gaan. Dat doet daarnaast toch ook afbreuk aan het veulen. Daarom moest ik een andere oplossing zoeken en besloot thuis te testen hoe het zou gaan als het veulen bij een andere merrie gezet zou worden."

"Ik heb eerst de merries en veulens samen in de wei gedaan, toen dat goed ging heb ik de veulens gewisseld zodat ze bij een andere merrie op stal stonden. Ook dat ging goed. Later heb ik ze eens met een ander veulen op de trailer gezet en zijn we naar een andere locatie gereden om de situatie van een veiling na te bootsen. Daarna had ik er wel vertrouwen in om vorige week te gaan. Dat bleek ook wel, want toen we in Borculo aankwamen dronk het veulen direct bij de merrie.”

Deze keer brengt de fokker dus wel moeder en kind mee. Koopman brengt al twintig jaar veulens op SELL Veulenveiling Brabant in de veiling en is dit jaar dus ook weer van de partij. “Naast de selecteurs is ook de ongedwongenheid voor mij een reden om elk jaar terug te keren en daarnaast ben ik natuurlijk ook een Brabander”, grapt Koopman.